Om oss

Modern Arbetsteknik – för kroppslig och mental hälsa.

Vi erbjuder behovsanpassade utbildningar inom förflyttningskunskap, självskyddskunskap, lyft och föremålshantering.

Genom utbildning i ergonomiskt riktiga arbetsprinciper förebyggs och minskas arbets- och belastningsskador. Med rätt kunskap och rätt teknik ökar också individens trygghet och säkerhet, både fysiskt och psykiskt. Lär dig använda mindre kraft, sätta egna gränser och använda enkla hjälpmedel.

Affärsidé

Modern Arbetsteknik vill skapa och utveckla ett enkelt och flexibelt arbetssätt, som med etiskt och moraliskt rätt tillvägagångssätt är naturligt att använda i alla situationer. Ett arbetssätt som förmedlar fysisk och psykisk trygghet för dig och dem du möter. Utbildning uppbyggd på ergonomiskt riktiga arbetsprinciper ger kunskap och tekniker för att förebygga och minska arbets- och belastningsskador.

Kund

Vi riktar oss till kommuner, landsting och företag inom Norden och EU. Huvudsakliga målgrupper är institutioner för vård, omsorg och ungdomsvård, samt industri, handel, transport, lokalvård och kök med flera.

Vision

Vår vision är att skapa och utveckla ett effektivt, verklighetsanpassat och flexibelt arbetssätt som bygger på ett etiskt och moraliskt riktigt tankesätt. Tillvägagångssättet ska vara samma dygnet runt och vara naturligt för alla de situationer vi hamnar i på arbetet och på fritiden. Arbetssättet ska förmedla trygghet och säkerhet både fysiskt och psykiskt för oss själva och till de vi möter i arbete eller i andra situationer.

Mål

Mål

Det här är vi

Curt Jonsson

Marcus Berntsson

Maria Persson

Annika Jonsson

Är du nyfiken på hur det är att jobba på Modern Arbetsteknik?

Hos oss är du med och skapar samhällsnytta tillsammans med kunniga och hjälpsamma kollegor. Vi har nytänkande och utveckling i fokus.

Skicka gärna ett mail till: office@modernarbetsteknik.se

Curt Jonsson

Startade som elektriker. Militärtjänst som gruppbefäl på ett sjukvårdsförband och vidare till godis/bageri-branschen som lastbilschaufför. Under denna tid skadade mig, komiskt nog, på en liten burk ärtor vilket ledde till att jag började träna jiujitsu som rehabilitering. Intresset för kampsport är starkt och jag var även delaktig i att starta Nässjö jiujitsuklubb.

Efter en tid som lageradministratör och mellanchef på ett reklamtryckeri började jag, 1990, jobba som instruktör och utvecklare av Durewall-systemet och sex år senare gick vi skilda vägar.

Min dröm var att fortsätta arbeta med arbetsteknik, men utifrån ett
principbaserat arbetssätt, så 1997 startade jag enskild firma, Modern
Arbetsteknik 1J. Tillsammans med Staffan Janson och Christer Johansson blev Modern Arbetsteknik 3J AB, 1998.

Är gift med Annika som sedan 2007 också arbetar i företaget.

Älskar att köra motorcykel, fjällvandra, dansa, odla och bygga saker hemmavid på vårt underbara lantställe i Halland.

Marcus Berntsson

Familjefokuserad trebarnspappa med en stark passion för matlagning och fotboll.

Efter idrottpedagogstudier, jobb som personlig assistent och som idrottsledare i några år gick livet i riktning mot Göteborg och nya utmaningar.

På, fantastiska, stiftelsen Ågrenska jobbade jag sammanlagt 10 år och lärde mig otroligt mycket kring funktionsvariationer och sällsynta diagnoser.

Under denna tid utvecklade jag nya sidor och ett genuint intresse för att föreläsa och utbilda inom bland annat förflyttningskunskap.

I 2 år (2015 – 2017) fick jag även möjligheten och privilegiet att jobba som syskonstödjare på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus.

Februari, 2020, startade nästa spännande kapitel i mitt liv då jag började jobba för Modern Arbetsteknik.

Utbildning, utveckling, personliga möten och att skapa ett gott liv för brukare/patienter är några av alla de saker jag brinner för.

Maria Persson

I början av mitt yrkesliv, som undersköterska, har jag provat på många olika verksamheter; äldreboende, distrikt, hemsjukvård och läkarmottagning.

Efter ett tag kändes det viktigt att byta fokus från sjukvård och det var då jag utbildade mig till friskvårdsterapeut på Sverigehälsan i Stockholm.

Sedan dess har jag utbildat i friskvård och förflyttningskunskap på Arvika Näringslivscentrum och som förflyttningsvägledare på rehabenheten i Arvika kommun. Under dessa år har jag haft privilegiet att jobba med och lära mig av många olika yrkesgrupper som delat med sig av deras kunskaper.

Dessa rika erfarenheter och kunskaper samt min grundläggande övertygelse att vi är här för att stärka människors tro på sin egen förmåga är det jag tar med mig till Modern Arbetsteknik.

Min fritid delar jag med vänner och framför allt min familj; min make Calle, tre vuxna barn med familj och barnbarn. Jag tycker om rörelse i alla dess former men också att baka, lyssna på musik och köra bil. Mitt favoritställe, bortsett från utbildningslokalen, är skogen dygnet runt.

Annika Jonsson

Efter vårdlinjen på gymnasiet 1975 i Värnamo gick färden till Mölndal där jag startade min yrkesbana på sjukhuset som barnsköterska.

Sedan dess har jag, mer eller mindre, alltid varit inom sjukvården.

I perioder har jag även jobbat i blomsteraffär, som elevassistent, på tryckeri, som personlig assistent och på olika förskolor men jag har aldrig släppt barnsjukvården utan hela tiden arbetat extra som timanställd inom neonatalvården.

Sedan 2007 jobbar jag halvtid på Modern Arbetsteknik och halvtid på
Östrasjukhusets Neonatala familjevårdsenhet.

Trots långa resor från vår bostad i norra Halland är det den bästa kombinationen av arbete. Jag har alltid roligt på jobbet!

På fritiden roar jag mig vid symaskinen, grejar i trädgården och tar gärna en fotbollsduell med mina fantastiska barnbarn.

Bästa semestern är en MC-tur norrut med en avstickare till Norge eller att fjällvandra.